Un ban pentru fiecare idee. Ați auzit vreodată această expresie?

Știați că sub 5% din ideile de produse ajung să aibă succes? Cum ajungem să punem mâna pe una din aceste idei? Statistic vorbind ca să avem șanse de reușită trebuie să testăm minim 20 de idei. Aveți resurse financiare și de timp pentru a testa sute de idei? Vă invităm la Workshop-ul de pretotyping pentru a învăța cum putem testa sute de idei pentru câțiva bani. Motto-ul este: „Fail fast”, cu cât eșuăm mai repede cu atât putem trece mai repede la a testa o noua idee.

Primul workshop Miercuri 3 Noiembrie, ora 18:00

„Failure is not only an option, it’s the most likely scenario. Wrong way to think: If we build it, they will come. Right way to think: If we build it, will they come?” – Alberto Savoia

Trei module:

Modulul 1 – 03 Noiembrie 2021 ora 18
Modulul 2 – 10 Noiembrie 2021 ora 18
Modulul 3 – 17 Noiembrie 2021 ora 18

După primul modul vor fi selectați pentru modulele 2 și 3 – 15 de studenți pe baza completării unui formular de interes. De asemenea, în modulele 2 și 3 veți avea la dispoziție resurse în valoare de până la 500 RON pentru simularea ideilor de produs.

Traineri

Silviu Vert

Șef de lucrări, Universitatea Politehnica Timișoara

Silviu Vert este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Comunicații al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale la UPT. Silviu îți va spune care sunt ultimele trenduri în tehnologie și îl vei găsi implicat în evenimente de antreprenoriat din comunitate, cum ar fi Innovation Labs.

Valentin Niță

Șef de lucrări, Universitatea Politehnica Timișoara

Valentin Niță este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Comunicații al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale la UPT. Valentin vă va învăța că a eșua este calea spre succes. Punct și de la capăt. Testăm idei, eșuăm și în final descoperim diamantul.

Întrebări frecvente

De către cine e organizat workshop-ul?

Workshop-ul este organizat de Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Costă participarea?

Nu! Workshop-ul este gratuit. Având însă locuri limitate, după primul modul, vom alege doar 15 studenți pentru a continua, pe baza unui proces de filtrare.

Când începe și cât durează workshop-ul?

Workshop-ul va începe pe data de 3 noiembrie și va dura 3 săptămâni.

Unde se țin sesiunile de training?

Toate sesiunile de training, precum și workshopurile, vor avea loc online prin platforma Zoom. 

Primesc certificat de participare?

Da, vei primi un certificat de participare.