Start-up Your Future

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Societatea Antreprenorială Studențească InoHubUPT a desfășurat în luna noiembrie 2020 un bootcamp pentru viitorii antreprenori – Start-up Your Future – eveniment care și-a propus să sprijine studenții UPT în lansarea propriului business dar și să creeze o rețea profesională de tineri antreprenori din rândurile studenților UPT.

Pe baza cursurilor cu specific antreprenorial la care au mai participat, dar și a ideilor originale de afaceri pe care le-au descris pe scurt, au fost aleși 15 studenși din mai multe facultăți, atât de la ciclul licență cât și master, care au participat la cele 2 săptămâni de bootcamp. Sesiunile s-au desfășurat atât sincron, live pe Zoom cu trainerii, dar și asincron, prin activități pe care participanții au trebuit să le realizeze pe Campusul Virtual al UPT.

Printre traineri s-au enumerat Dani Rada, co-fondator al startup-ului Pe Șleau și Andrei Cosmin Munteanu, CEO al cunoscutei comunități Cowork Timișoara. Mentori în cadrul bootcamp-ului au fost Cirpian Man, business angel la Growceanu, co-fondator al agenției de digital marketing EBIG și liderul operațiunilor din țară ale companiei fintech Unifiedpost, și Ștefan Iarca, absolvent UPT și co-fondator XVision, un sistem de software de analiză automată a radiografiilor bazat pe algoritmi de inteligență artificială.

Bootcamp-ul a fost coordonat de conf. dr. ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector UPT, iar la implementarea acestuia au contribuit ș.l. dr. ing. Silviu Vert, ș.l. dr. ing. Vlad Mihăescu și drd. ing. Ion Panfilii.