#ActivitățiDeVară

Sigur, promovarea și aspectele legale ale unei afaceri sunt importante, însă la fel de importantă este și finanțarea.

Sursele de finanțare sunt de mai multe tipuri. Fie că vorbim de fonduri proprii, credite bancare, leasing, finanțări obținute prin programe de promovare a IMM-urilor, credite de la furnizori sau clienți și altele, cert este că trebuie să ne documentăm temeinic în privința acestui aspect atunci când vrem să pornim o afacere și să ne alegem foarte bine sursele de finanțare.


Îți prezentăm pe scurt, fiecare dintre aceste tipuri de finanțare, iar dacă vrei să aflii mai multe poți accesa modulul celor de la Startarium despre finanțare aici.

💡 Capital propriu: reprezintă aportul asociatului / asociaților la afacere.

💡 Creditul bancar: pentru firmele nou înființate există posibilitatea ca băncile să acorde mai greu un credit, din lipsă de documente financiare în baza cărora să poată face o analiză. Totuși, există și bănci care oferă finanțări dacă aveți un plan de afacere bine pus la punct.

💡 Leasingul: este o formă specială de creditare. În cadrul operațiunii de leasing, echipamentul necesar întreprinderii este cumpărat de către societatea de leasing și închiriat ulterior întreprinderii. La finalul contractului de leasing, întreprinderea are opțiunea de a cumpără echipamentul respectiv la un preț simbolic, stabilit de la începutul contractului, și numit, în practică, “valoare reziduală”.

💡 Finanțări obținute prin programe de promovare a IMM-urilor: aceste tipuri de programe de finanțare, destinate sprijinirii înființării IMM-urilor, pot fi și rambursabile, dar și nerambursabile.

💡 Credite de la furnizori sau clienți: acest tip de finanțare se mai numește și “credit real” și este disponibilă, în general, numai pe termen scurt, fiind și cea mai ieftină modalitate de creditare.

 

Surse: Startarium, biroulcontabil.ro