Câștigătorul Premiului UPT Innovation Fellows 2021


UPT Innovation Fellows este un premiu anual inițiat de către InoHub UPT, menit să recompenseze cel mai reușit proiect antreprenorial, realizat de studenți din universitate (cu mențiunea că nu reprezintă o condiție obligatorie ca toți membri unei echipe să fie studenți la UPT). Înscrierile pentru acest premiu s-au desfășurat online, printr-un formular de înscriere, pus la dispoziția tuturor studenților prin mai multe canale de comunicare, în perioada 26 noiembrie 2021 – 10 decembrie 2021.

Principalele criterii de jurizare le reprezintă scalabilitatea, inovația, latura inginerească și fezabilitatea. Marele premiu pus la bătaie în acest an a fost un voucher de 4000 de lei la eMAG, oferit de către un sponsor. Evaluarea informațiilor oferite de aplicanți a avut loc în perioada 11–13 decembrie 2021.

După ce juriul a deliberat, marele câștigător al Premiului UPT Innovation Fellows 2021 este: 𝗔𝗜𝗠𝗜𝗡𝗗𝗘𝗗

AIMINDED este o echipă formată din medici, ingineri și experți în machine learning, care lucrează împreună pentru a avansa tehnologia în medicină. AIMINDED oferă soluții de inteligență artificială care susțin și sporesc impactul puterii de diagnosticare a radioterapeuților, ajutându-i să accelereze tratamentul pacienților și să îmbunătățească calitatea îngrijirii. Echipa a participat în acest an și la Innovation Labs 2021 Timișoara Hackathon și s-au calificat în programul de pre-accelerare de business.

 

 

Cum poate inteligența artificială să ajute diagnosticarea precoce a cancerului?

„În ultimul deceniu, inteligența artificială a fost integrată în viața noastră în moduri inedite, de la asistentul personal utilizat de smartphone-uri și programe ce creează artă neconvențională pentru colecționari, până la tehnologia de recunoaștere facială folosită de securitatea din unele aeroporturi. Nu este deci de mirare faptul că inteligența artificială a ajuns să fie incorporată și în domeniul sănătății, unde posibilitățile de dezvoltare ale acestei tehnologii sunt vaste. În contextul în care în jur de 10 milioane de oameni mor anual în lume din cauza cancerului, iar rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer poate crește considerabil prin diagnosticarea precoce a bolii, utilizarea inteligenței artificiale pentru a salva cât mai mulți pacienți aduce un adevărat câștig umanității.”

 

În cadrul acestei ediții, juriul a fost format din reprezentanți din conducerea Universității Politehnica Timișoara sau responsabili de domeniul antreprenoriatului, precum și din reprezentanți ai mediului de afaceri din Timișoara:

➡️Conf.univ.dr. Liviu CĂDARIU-BRĂILOIU, prorector UPT;
➡️Ș.l.dr.ing. Vlad MIHĂESCU, director de proiect InoHubUPT și director al Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic UPT;
➡️Ș.l.dr.ing. Valentin NIȚĂ – ambasador Innovation Labs in UPT;
➡️Andrei Munteanu – co-founder CoWork Timișoara & Community Manager Growceanu Angel Investment;
➡️Vlad Stanciu – co-founder Caminota.

Felicitări AIMINDED, felicitări tuturor echipelor înscrise pentru toată munca depusă!