𝐹𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖 𝑛𝑒𝑟𝑎𝑚𝑏𝑢𝑟𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑖 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑛𝑜𝑟𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑈𝑃𝑇!

Lansare proiect: miercuri, 2 februarie 2022, ora 14:00. 


StartUPT  𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑂𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙 𝑈𝑚𝑎𝑛 (𝑃𝑂𝐶𝑈) 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑟𝑒 „𝐼𝑛𝑛𝑜𝑡𝑒𝑐ℎ 𝑆𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡”. 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑃𝑜𝑙𝑖𝑡𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝐵𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟, 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖-𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒.𝑟𝑜 (𝐺𝑟𝑢𝑝𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑢𝑙𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐷𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝐷𝐶𝐺 𝑆𝑅𝐿) 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟, 𝑖̂𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑒 2021 – 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑒 2023.

Acesta se adresează studenților din toată țara care doresc să înființeze un start-up în oricare din regiunile țării, mai puțin București-Ilfov. Ideile pe care le căutăm trebuie să facă parte din domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate, energie. 

Specialiștii Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu fonduri-structurale.ro, vor pregăti peste 300 de studenți care au spirit antreprenorial și vor să își deschidă o afacere. Cele mai bune planuri de business vor primi o finanțare între 40.000 și 60.000 de euro.
Înscrierile sunt deschise aici.

„Proiectul StartUPT, câștigat în cadrul competiției INNOTECH STUDENT, se înscrie într-un context mai larg rezultat din analiza cu privire la ecosistemul antreprenorial din Regiunea Vest la care Universitatea Politehnica a participat, demers prin care au fost contactați antreprenori, investitori, companii mari, spații de coworking, acceleratoare, universități și alte programe de sprijin regionale. Pe lângă acordarea de sprijin financiar, universitatea va include în cadrul programelor educaționale proprii lecțiile învățate în furnizarea serviciilor de consiliere în antreprenoriat și inovație digitală, precum și a activităților desfășurate prin întreprinderile simulate, în cadrul unui program de pregătire, cu puncte de credit ECTS. Ne bucurăm să continuăm și să îmbunătățim tradiția de inovare politehnistă, prin crearea unor start-up-uri în domenii de avangardă care să permită creșterea calității vieții și a forței economice din vestul României.” 
Prof.univ.dr.ing Radu Vasiu
Director StartUPT