7. Construiește echipa

Construirea unei echipe de startup uimitoare este extrem de importantă, deoarece echipa dvs. oferă expertiza necesară pentru a vă construi, distribui și comercializa marca. În plus, o echipă uimitoare colaborează, lucrând împreună pentru a atinge obiectivele generale stabilite ca principii directoare pentru pornirea dvs. Cu o echipă mediocră sau cu o echipă fără abilitățile potrivite, te străduiești să îți atingi obiective, ceea ce poate duce la daune ireparabile mărcii tale născute.

Găsirea, angajarea și motivarea echipei dvs. uimitoare de pornire este una dintre cele mai importante sarcini cu care vă confruntați în eforturile de a vă dezvolta afacerea. Echipa pe care ați pus-o împreună trebuie să includă o varietate de abilități, precum și experiență cu care se confruntă provocările pe care le anticipați. În mod obișnuit, pe măsură ce căutați fondurile necesare pentru a vă începe afacerea și, ulterior, să vă extindeți oportunitățile, veți găsi investitori și bănci care cântăresc foarte mult calitatea echipei dvs. de pornire în deciziile lor de investiții.

 

Planificare

Un prim pas evident în construirea unei echipe de startup uimitoare este determinarea nevoilor dvs. imediate, precum și planificarea pentru nevoile viitoare. Aceste nevoi variază foarte mult în funcție de planul dvs. de afaceri, dar un profesionist în marketing trebuie să fie unul dintre primele dvs. angajări noi, deoarece marketingul este într-adevăr combustibilul care conduce succesul demarării dvs. Filozofiile mai noi de gestionare, cum ar fi slabă și agilă, respectă în mod inerent elementele esențiale ale marketingului necesare succesului în sfaturi pentru angajarea echipei de marketing înainte de a scrie prima linie de cod sau de a produce primul prototip.

Scrieți descrieri excelente ale posturilor

Când angajați primii oameni pentru afacerea dvs., asigurați-vă că aveți clar despre ce abilități aveți de fapt nevoie pentru a face treaba corect și, poate, mai important, pentru a deveni noi roluri pe măsură ce afacerea se extinde.

Una dintre modalitățile de a face acest lucru și de a evita abordarea de către oameni care nu sunt la îndemână este să scrieți descrieri de post excelente oferind detalii deosebite despre abilitățile exacte de care aveți nevoie, inclusiv abilități dificile precum codificarea și marketingul, cu abilități ușoare, cum ar fi ca lucru în echipă, leadership și comunicare.

Dar, nu includeți criterii doar pentru că credeți că ar trebui. De exemplu, chiar aveți nevoie de o diplomă de facultate pentru a face față cerințelor postului? Este esențial ca oamenii să lucreze X de ani sau cineva care își demonstrează abilitățile în organizațiile de voluntari ar oferi o potrivire mai bună? Descrierea postului în sine spune multe despre compania dvs. și ar trebui să spună și mai multe despre ceea ce căutați în noua dvs. angajare.

 

Luați în considerare potențialul

Atunci când angajezi, este prea ușor să fii aspirat să te concentrezi asupra trecutului unei persoane și asupra a ceea ce a realizat în timpul angajării anterioare. Dar aceasta nu este întotdeauna o modalitate utilă de a privi lucrurile, mai ales atunci când angajezi pentru un startup. În loc să vă uitați la ceea ce oferă oamenii acum, gândiți-vă la ceea ce ar putea oferi în viitor și la ce contribuie în ceea ce privește potențialul lor pe termen lung.

În mod similar, există o mare diferență între a lucra pentru aceeași companie timp de 20 de ani și a vă extinde experiența lucrând pentru mai multe firme în acea perioadă. De asemenea, dacă o persoană a deținut aceeași funcție timp de 10 ani, are 10 ani de experiență sau are o experiență de un an pe care a repetat-o ​​timp de 9 ani?

Căutați talente specifice

Este important să căutați angajați care au abilități și talente deosebite de care știți că trebuie să vă construiți echipa de startup uimitoare. Identificați talentele și abilitățile de care are nevoie startupul dvs. și apoi luați procesul de angajare de acolo. Din nou, abilitățile excelente te duc până acum. Uneori, abilitățile mai ușoare fac diferența între o echipă de startup uimitoare și o echipă mediocru. Gândiți-vă la cât de importantă este comunicarea pentru firma dvs. și la cât de bine lucrează noii angajați potențiali cu alte persoane, de exemplu. De asemenea, empatia este o abilitate critică, în special în lucrătorii din prima linie din ochii publicului.

 

Abilități pe care nu le poți preda

Există unele abilități pe care fie le aveți, fie nu le aveți. Există abilități înțelepciunea convențională sugerează că nu poți preda și cu siguranță ar trebui să cauți oameni care dețin deja aceste abilități atunci când angajezi. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că echipei dvs. îi lipsesc anumite talente care nu pot fi cu adevărat predate sau instruite, este important să căutați aceste abilități și abilități de bază atunci când angajați pe cineva nou.

Deși descoperim că poți învăța un câine vechi noi trucuri. De exemplu, obișnuiam să credem că marii vânzători nu s-au născut, dar studii recente arată că pur și simplu nu este adevărat. Cu o pregătire adecvată, puteți învăța aproape tot ce aveți nevoie în echipa dvs. de startup uimitoare, cu posibila excepție a muncii grele și a unei atitudini pozitive. Deși, puteți motiva aceste comportamente printr-o combinație de recompense financiare și nefinanciare.

Oferiți flexibilitate pentru a atrage cei mai buni oameni

Nu este vorba doar de găsirea celor mai buni oameni, ci și de asigurarea faptului că acei oameni vor să lucreze și pentru tine. Politicile și procedurile potrivite vă asigură atragerea și păstrarea persoanelor „potrivite”. În caz contrar, uimitoarea ta echipă de start se micșorează pe măsură ce primesc oferte de muncă mai profitabile, lăsând doar performanțele reduse pe care nicio altă companie nu le dorește.

De aceea, ar trebui să încercați să oferiți echipei dvs. cât mai multă flexibilitate și cât mai multe avantaje pe care vi le puteți permite. Nu doriți să aleagă o ofertă de muncă de la o companie rivală, deoarece simt că afacerea dvs. nu le oferă suficient.

 

Construirea unei echipe de startup uimitoare este ceva cu care trebuie să lucrați din greu pentru a vă înțelege. Pe măsură ce afacerea dvs. se lansează, nu puteți risca când vine vorba de oamenii cu care vă înconjurați. Aceasta este echipa care, sperăm, va conduce afacerea dvs. spre succes, așa că faceți-vă timp pentru a o face corect.

 

Articol preluat de pe https://www.affde.com/ro/